petak, 23. rujna 2016.

4 najpopularnija modela sunčanih naočala za 2017

Čim su se pojavile početkom XIX stoljeća, sunčane naočale su postale veliki hit modernog svijeta. Ne samo da su praktične, jer štite Vaše oči od štetnih UV zraka, već pružaju i savršeni modni imidž. Možemo sa sigurnošću reći da su modni trendovi koji uključuju sunčane naočale izuzetno popularni kod svih ljubitelja mode, i da će sunčane naočale biti dio svih modnih trendova u 2017. Bilo da se izležavate tijekom popodneva ili subotom navečer idete na piće s društvom, sunčane naočale igraju glavnu ulogu u definiranju Vašeg modnog stila.

Pošto smo ustanovili koliko su sunčane naočale bitne u Vašoj garderobi, znati izabrati pravi par nije nimalo lako. Neki dizajni će izgledati odlično na Vašem licu a drugi Vam neće stajati baš tako laskavo. Pošto svi muškarci žele izgledati što bolje mogu, evo 4 prijedloga najelegantnijih sunčanih naočala za muškarce.

 1. Aviator
Bausch & Lomb su napravili ove iznimno elegantne sunčanice i one su odmah postale hit u svijetu mode. Danas ih znamo pod imenom "Ray-Ban Aviators", ali oni su originalno bile dizajn upravo Bausch & Lomba. Upravo ove sunčane naočale su dovele do toga da se stvori i zaseban stil pod nazivom "aviator". Karakteristike su tamna i reflektivna stakla tri puta veća od očiju. Metalni okvir je jako tanak i ima dvostruki ili trostruki most preko nosa. Muškarcima koji imaju lice oblika srca će ovakve sunčane naočale savršeno pristajati.

 2. Wayfarer
Ovaj stil je započeo Ray-Ban i to još davnih 1950ih. Dizajn i estetika su doprinijeli stvaranju potpuno svježeg trenda i odmaka od glomaznih metalnih naočala koje su prevladavale u tom razdoblju. Tijekom godina, popularnost ovog dizajna će opasti ali nedavne prezentacije na modnim pistama nam pokazuju da bi se Wayfarer ipak mogao ponovno naći u trendu. Ipak je riječ o retro izgledu, s lagano ofarbanim okvirom i staklima, što ih čini savršenim za jesenje doba.

 3. Mirrored
Najbitnija odlika ovog tipa sunčanih naočala jeste da su tako reflektivne da su ljudi oko vas mogu prepoznati u odsjaju. Ove naočale su iznimne za svako fotografiranje, jer izgledaju fenomenalno na slikama. Ako želite dizajn kojim ćete privući svu pažnju na sebe, evo ga. Ovako ćete ostaviti i dojam enigmatične ali samopouzdane osobe. Ako to Vaša namjera, i želite pokazati da ste ozbiljni i neovisni, ovo je savršen izbor. Glavni primjer ovog tipa su Aviator naočale.

 4. D-Frame
D-Frame sunčane naočale su ujedno i suvremene i klasične. Ovaj dizajn je popularan jer pokazuje neobičan spoj preciznosti i originalnosti. Dok većina drugih dizajna ima ovalan oblik, D-Frame ruše ustaljene konvencije i možete ih prepoznati preko pravog kuta na vrhu okvira. One ostavljaju futuristički dojam i odišu upečatljivim seksipilom. Najpoznatiji predstavnici ovog dizajna su Dolce & Gabanna naočale.

I eto ga. Ako ste pratili naše preporuke što se tiče najvrućih modnih trendova sa sunčanim naočalama, spremni ste palite i žariti. Podijelite svoje mišljenje u odjeljku s komentarima ispod.