srijeda, 20. siječnja 2016.

Kako odabrati sunčane naočale za djecu?

Naočale za djecu
Naočale za djecu
Djeca znaju biti prilično gruba i nemarna u igri. Mogu polome, razbiju ili nagaze naočale, a naočale mogu i da napuknu. Slomljene naočale iamju oštre rubove koje predstavljaju potencijalnu opasnost od ozljede oka ili lica. Vrlo je važno naći sunčane naočale koje pružaju sto postotnu zaštitu od sunca, a pritom su siguran i pametan izbor za razdragano dijete.

 Većina roditelja bez razmišljanja nanose djeci losion za zaštitu od sunca, ali da li su tako brižni i kad je u pitanju zaštita očiju?

 Za vrijeme latnjih mjeseci djeca su često vani, uživajući u toplom vremenu i suncu, bilo da su na plaži ili u dvorištu. Nije dovoljno navući im majicu, natući im šešir i politi ih kremom za sunčanje. UV zrake imaju podjednako štetan učinak na dječje oči kao i na njihovu kožu. U prosjeku, djeca se izlažu suncu tri puta više od odraslih zbog vremena koje provode vani igrajući se.

Na što trebate obratiti pozornost pri kupnji sunčanih naočala za djecu?• Pustite njih da biraju. Niste vi oni koji će ih nositi ili slušati komentare druge djece. Vjerojatnije je da će ih nositi ukoliko ih oni sami izaberu.• Pregledajte stakla. Provjerite da stakla nisu ogrebana ili iskrivljena i da li imaju neko oštećenje koje može poremetiti vid. Vrlo mala djeca ne umeju da se žale na oštećene naočale, tako da je na vama da provjerite ispravnost naočala prije nego što ih kupite.• Udvostručite zaštitu. Sunčane naočale blokiraju samo zrake koji prolaze izravno kroz stakla. Koža oko očiju ostaje podložna sunčevim zrakama koji ulaze sa strane ili s vrha, ili se odbijaju od snijega, pijeska, vode itd. Dobra zaštita su šeširi sa širokom rubom, koji blokiraju zrake koji dolaze odozgo ali i one koji dolaze sa strane, dok istodobno štite i lice i vrat. Boravak u hladu za vrijeme sati kada sunce grije najjačim intenzitetom, između 10 ujutro i 4 popodne, pruža još jednu razinu zaštite.• Nađite sunčane naočale koje blokiraju 99-100% i UVA i UVB zraka. Kupite one na kojima je naznačeno koji postotak UVR zaštite većinom. Što više kože pokrivaju, to bolje, pa potražite velike naočale koje što više pokrivaju.• Koristite stakla za igralište. Djeca trče, sapliću se i odbijaju se od stvari nevjerojatnom brzinom. Njohove sunčane naočale trebaju biti u skladu s njihovim načinom života. Nađite stakla koja su otporna na udarce, ogrebotine i koja ne iskaču iz okvira. Izbjegavajte staklena leća, osim ukoliko ih je doktor prepisao; plastična su sigurnija. okvir bi trebao biti savitljiv ali nelomljiv. Pobrinite se da naočale udobno leže uz lice.

Pogledajte veliki izbor dječjih sunčanih naočala po pristupačnim cijenama na NaočaleShop.com.