petak, 15. siječnja 2016.

Kako znati da li su sunčane naočale lažne ili original?

Mnogi sajtovi na internetu prodaju sunčane naočale. Većina tvrdi da su original, neki ne kažu baš original ali Vas navedu da mislite da su replike u stvari original. Zapravo, trebalo bi biti pametan kupac pa znati kojem mjestu se može vjerovati. Ovaj vodič će vam pomoći primijeniti dobru procjenu kada određujete koji sajt prodaje originale:

 • Reklamacioni postupak: Klonite se sajtova koji ne primaju reklamacije.

 • Obratite pažnju na način izražavanja. Mnogi službeni prodavači, koji prodaju originalne sunčane naočale će naglasiti da je ono što oni prodaju original. Tako da, obratite pozornost na jamstvo originala.

 • Kvaliteta: Ako neki web stranica tvdi da su njihove naočale "visoke kvalitete", onda to može biti razlog za brigu. Naočale s imenom dizajnerskog marke su brendirane s razlogom - brend jamči konstantnu kvalitetu. Ovakvi sajtovi možda govore o kvalitetnim lažnjacima.

Naočale: original ili kopija
Naočale: original ili kopija
 • Pogledajte fotografije pakiranja. Ganc nove sunčane naočale su uvijek spakirane u kutiji u kojoj se nalazi i pakiranje za čišćenje i jamstveni list. Ne vjerujte prodavačima koji ne osiguravaju ove stvari. Jedini slučaj kada prodavatelj može prodavati naočale bez ove dvije stvari je kada naočale nisu ganc nove a to onda i ne može biti dobra kupovina.

 • Ponekad na lažnim "dzajnerskim" proizvodima može piše "po inspiraciji dizajnera". Ne padajte na ovaj trik; oni to kažu samo da bi izbjegli nevolje.

 • Jamstvo: Web site koji prodaje originalne naočale za sunce će uvijek osigurati jamstvo originala. Ako nema, ne bi trebalo uzimati taj sajt u ubzir.

 • Pazite se lažnih pakiranja. Pošto su mnogi prodavači prevaranti svjesni onog što kupac prvo pogleda pri kupnji, oni pokušavaju falsificiraju kutiju ili koriste kutiju drugog modela.

 • Pogledajte kod na unutarnjoj strani okvira za naočale. Kada to vidite vidi dizajnerski stranice i provjerite da je broj modela originalan, da je aktualan stil, odgovarajuća boja itd.

 • Pazite se ako je ponuda previše dobra da bi bila istinita.

 • Traženje. Razmotrite pretragu koju je posao zahtijevao da biste došli do dobre ponude kada je nađete. U eri interneta svaka tvrtka koja proizvodi i prodaje sunčane naočale ima svoje web stranice. Tebalo bi iskoristiti prednosti toga.

 • Budite oprezni ako aukcijski prodavatelj koristi službene fotografije preuzete od dizajnera. Oni su možda samo kopi pejstovali fotografiju a vama prodaju nešto što samo izgleda slično. Provjerite da trgovac ne koristi službene fotografije. U slučaju da koristi zatražite mu da vam putem emaila pošalje nekoliko pravih fotografija. Kada dobijete fotografije, dobro ih pogledajte kako vam ne bi promaklo nešto neobično.

 • Preskočite bilo koji artikl sa riječima poput "-Stil" u nazivu. Ta riječ je prosto siguran znak da je proizvida lažan.

 • Pitajte prodavača je li artikl 100% original, i da li će vam oni ako utvrdite da nije vratiti novac i platiti troškove dostave. Ako kažu ne, onda bi trebalo da se čuvate.

 • Kada god kupujete online važno je da se zaštitite. Uvijek kupujte dizajnirane naočale za sunce iz radnji koje jasno prikazuju kontakt detalje i matični broj tvrtke na svom sajtu. Pravi online prodavači moraju poštivati ​​određena pravila, a jedno od njih je obveza da imaju postupak povrata novca koji je u skladu sa zakonima prodaje na daljinu. Obavezno pročitajte sve o njihovom načinu dostavki i reklamacijama, uvjetima, kao io zaštiti privatnosti prije nego što obavite kupnju.