petak, 1. siječnja 2016.

Odabir boje stakla za sunčane naočale

Odabir boje stakla za sunčane naočale
Odabir boje stakla za sunčane naočale
Boja stakala za naočale ne samo da utječe na vaš modni stil, već utječe i na to kako opažate kontrast i kako razlikujete boje. Neke boje pojačavaju kontrast, što može biti korisno, ali to može utjecati i na razlikovanje boja, što može biti problem (kada vozite, na primjer, i treba jasno razlikovati boje na semaforu). Neke sunčane naočale dolaze s izmjenjivim staklima tako da jednostavno možete promijeniti boje, ovisno od onoga što radite.

Evo nekoliko savjeta kako odabrati odgovarajuću boju stakala za razne aktivnosti:

· Crvena / narančasta stakla su dobra za sportove na snijegu, ali samo kada je tmuran dan. Ako ste lovac, narančasta stakla su dobra za pokretne mete koje su na otvorenom.

· Ljubičasta stakla su dobra za lovce koji trebaju vidjeti pokretnu metu na zelenoj pozadini.
· Bakrena stakla će smanjiti utjecaj neba i trave na golf lopticu.
· Plave i zelene naočale povećavaju kontrast žute teniske loptice.
· Smeđe stakla djelomično povećavaju kontrast tako što blokiraju dio plave boje spektra. Dobra su za sportove na snijegu. Također su generalno dobra i za lov po jakoj svjetlosti, na otvorenom.
· Boja jantara / žuta stakla značajno povećavaju kontrast tako što blokiraju veći dio ili svu plavu boju spektra, i to ih čino popularnim među lovcima koji imaju koristi od kontrasta kada gledaju u mete na nebu. One su pak loše za sve aktivnosti koje zahtijevaju dobro razlikovanje boja (kao što je vožnja!).